Ervaringen van cliënten

Iedere cliënt die in behandeling is nodig ik uit om een reflectieverslag te schrijven. Hieronder staan een aantal ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

UITBARSTING VAN EMOTIES gemaakt door een cliënt

Ik heb geleerd om beter naar mijn lichaam te luisteren, zodat ik gevoel beter kan uiten. Dit was precies wat ik nodig had. Ivo komt hierin voor mij over als een zeer kundige hulpverlener. Ik kan het nog steeds in het dagelijks leven toepassen. 
Vrouw, 31 jaar; spanningsklachten

Ik had niet verwacht dat het zo rustgevend voor mij kon zijn en dat mijn lijf me zoveel kon zeggen over mijn onrust en mijn gevoelens. Ik heb geleerd om die spanning te voelen, contact te maken met mijn lichaam en er veel meer naar te luisteren. Het is een stuk rustiger in me geworden.
Man, 26 jaar; burn-out, heeft moeite met het hanteren van zijn grenzen

 

Ik heb speciaal gekozen voor een manlijke hulpverlener. Bij een vrouwelijke therapeut zou ik me sneller veiliger voelen. Maar in het contact met een manlijke therapeut wist ik dat ik uiteindelijk verder zou komen. Ik ben veel verder gekomen dan ik ooit had kunnen denken. Ivo vraagt tijdens sessies of hij een eindje met me op mag lopen en me mag steunen waar nodig. Dit raakt me iedere keer. Hij is heel zorgvuldig en heeft een bewogen hart voor mensen.
Vrouw, 37 jaar; als tiener misbruikt.

desiree-lr-0817
WEGGEGOOID ALS EEN OUDE SPIJKERBROEK
gemaakt door een cliënt

Door de haptotherapie voel ik me meer volwaardig mens. Ivo stond naast mij als mens en liep een periode met mij mee in mijn proces. Hij creëerde hiervoor een veilige omgeving, signaleerde treffend de problemen en gaf heldere handvatten om er mee aan de slag te gaan. Hij gaat de pijnlijke punten niet uit de weg maar benoemt ze en pakt ze bij de bron aan. Hij is een betrokken, deskundige en ervaren hulpverlener.
Vrouw, 48 jaar; in de tienerjaren veel gepest

Haptotherapie heeft me geholpen een afschuwelijk misbruikverleden te verwerken. Ivo was mij daarbij voortdurend liefdevol, steunend en bemoedigend nabij. Deze fijne begeleiding heeft ervoor gezorgd dat ik volledig ben hersteld. Hierdoor is voor mij een nieuw leven begonnen: niet langer overleven, maar écht voluit leven.
Vrouw, 40 jaar; in de kinderjaren misbruikt

 

Haptotherapie heeft me geholpen om mijn ruimte in te nemen, in vrijheid te gaan staan, om weer te kunnen luisteren naar mijn hart, me waardevol te weten en te voelen. Ik heb veel meer zicht op mijn plek in het leven.
Man, 42 jaar; opgegroeid zonder vader

desiree-lr-0809
GEVEN EN ONTVANGEN
gemaakt door een cliënt

Bij deze therapie ging er een wereld voor mij open. Ik heb geleerd om mijn lichaam (weer) te voelen, en van daaruit gezondere beslissingen te nemen. De praktische oefeningen die hij aanreikt hebben mij geholpen om meer te ontspannen. Op een ander niveau merkte ik ook het effect van deze therapie: geleidelijk aan durfde ik betere grenzen te stellen, ging ik conflicten niet meer uit de weg én merkte het positieve effect daarvan op mijn lichaam.
Man, 44 jaar; liep vaak vast in vriendschappen en relaties

 
desiree-lr-0814
MIJN OUDE LEVEN
gemaakt door een cliënt

Al een aantal jaren kom ik met mijn thema’s bij Ivo. Hij is respectvol, geduldig (heel geduldig). maar ook doortastend als dit nodig is. Ik voel me veilig, waardoor ik kan groeien. Langzaam maar zeker kruip ik uit het dal.
Vrouw, 50 jaar; opgegroeid in een gezin met veel ruzies

Mijn hulpvraag was aanvankelijk gericht op de verbetering van mijn nek/schouderpijn. Deze is inmiddels verholpen. Naarmate de sessies vorderden besefte ik dat ik zeer veel baat heb bij deze vorm van behandeling maar dan meer op relationeel vlak. Ik heb nog ontdekt over het muurtje om me heen, het afsluiten, het uit het contact gaan en afstand nemen. Dát was de diepe reden van al mijn klachten. Door hier mee aan de slag te gaan is er echte rust in me gekomen en voel ik me als mens veel meer volwaardig. Ook heb ik meer zelfvertrouwen in het contact met een ander.
Man, 35 jaar; RSI-klachten (en vermijdend in het diepere contact met mensen)

Ik ben op een zeer deskundige manier geholpen om inzicht te krijgen in mijzelf. Bijzonder om te ervaren hoe goed mijn valkuilen zichtbaar werden en dat er concrete oefeningen waren om hiermee aan het werk te gaan.
Man, 45 jaar; voor de tweede keer in 8 jaar tijd overspannen geraakt.