Wie ben ik?

Geen IK is MENS zonder een JIJ

De relaties tussen mensen, de manier waarop mensen elkaar opzoeken, zich met elkaar verbinden, met elkaar omgaan of het juist helemaal niet met elkaar kunnen vinden, is iets wat me al jaren bezig houdt. Niet alleen beschouwend maar ook door mijn eigen ervaringen in het leven.

Hoe maak ík contact, met wie wel en met wie niet, hoe verloopt dat proces, waarom doe ik zoals ik doe? Welk aandeel heb ik zelf in het contact, welke factoren spelen bij mij mee waardoor het me soms heel goed af gaat, of waardoor het me soms juist helemaal niet lukt? Hoe komt het dat ik soms niet lekker in mijn vel zit terwijl het leven me voor een buitenstaander ogenschijnlijk toelacht en ik geen “reden” heb tot ontevredenheid?

In die zoektocht ben ik in 1996 haptonomie gaan studeren. Deze opleiding en vele vervolgopleidingen en cursussen hebben me erg veel gebracht. Een dergelijk persoonlijk en boeiend groeiproces kan misschien wel een leven lang duren. Datgene wat ik heb mogen ervaren wil ik graag delen met mijn medemens. Vanaf 2000 heb ik een eigen praktijk voor haptonomie en haptotherapie.

Ik leef en werk vanuit een christelijke levensovertuiging. Iedereen, welke achtergrond je ook hebt en hoe je ook in het leven staat, is bij me welkom. Ik voel me erg bevoorrecht een stukje op te mogen lopen met mensen in hun eigen, persoonlijke groeiproces. Mijn basis is een brede scholing en ervaring in de gezondheidszorg en bovenal een warm hart en betrokkenheid voor mijn mede-mens.

Vanuit mijn betrokkenheid voor mijn medemens is de praktijk voor haptonomie Zwolle maatschappelijk partner van Stichting Present, Zwolle, ondersteunt het Stichting Compassion en regelt het de bankzaken via de ASN-bank.