Afspaak maken
Algemeen Blog
Leestijd: 5 minuten

Hoe maak jij keuzes?

Laat deze foto eens op je inwerken. Als jij voor een keuze staat, hóe kies je dan? Waarop baseer jij je keuze? Sta daar eens goed bij stil. Zou jij al je gedachten en gevoelens die je hierbij hebt eens willen opschrijven en dat aan mij willen sturen? info@haptonomiezwolle.nl 

Alvast mijn dank daarvoor!

Ben je benieuwd naar reacties die ik al gekregen heb, lees dan verder.

 • Ik probeer angst te integreren in mijn verlangens. Voor mij is angst een groot onderdeel van m’n leven omdat ik met mijn therapeut ontdekt heb dat ik hechtingsproblematiek heb en met emotionele verwaarlozing te maken heb gehad. Angst zal een onderdeel zijn van m’n leven. Alleen als ik het leer erkennen, zal ik ook de rest van mijn gevoelens voelen en beter keuzes maken die geleid worden door mijn verlangens. 
 • Ik ga nog een tijd onderweg met m’n angst, maar ik zie het steeds meer als een raadgever om dichterbij mijn verlangens te komen en bewuste keuzes te maken. Ik leer er dwars doorheen te gaan in verbinding met mensen die veilig voelen. Ik merk dat ik mij een gelukkiger mens begin te voelen. Ik heb m’n angst dus nodig om dichter bij mijn verlangens te komen.
 • Geleid door verlangen, of geleid door angst? Ik doe het allebei wel. Misschien is het wel zo dat er een keuze ontstaat doordat er een verlangen is en er een angst is. 
 • Als ik kies voor het volgen van mijn verlangen, dan betekent dat heel vaak dat ik mijn angst in de ogen moet kijken. 
 • Als ik kies voor een keuze vanuit angst, dan kan ik dat vermijden. Dat is dan even geruststelling, maar vaak ook al snel onrust omdat mijn verlangen meestal blijft. 
 • Het helpt mij om te kiezen door me bewust te zijn van waar ik bang voor ben. Dat maakt dat de angst eerst de ruimte krijgt, maar uiteindelijk minder ruimte in mijn uiteindelijke besluit. 
 • Angst is natuurlijk ook een stukje bescherming. Het is de moeite waard van het onderzoeken. Maar daarentegen is het verlangen er ook niet voor niets. Vertrouwen speelt dan ook een rol. 
 • Mijn meest mooie keuzes heb ik gemaakt vanuit verlangen. Kiezen voor leven! 
 • Angst bepaalt me bij het verlangen.
  Misschien is angst wel de belemmering om te gaan staan voor mijn verlangen.
  Angst doet je beseffen van een verlangen in me.
  Angst verlamt het verlangen in me.
  Mijn verlangen volgen is me ontworstelen aan de angst die me belemmert.
 • Moed is de kracht die je in jezelf moet aanspreken om je te ontworstelen aan de angsten die je ‘leven vanuit verlangen’ belemmert.
 • Voor mij staat keuzes maken ook in verband met verantwoording nemen.
  Verantwoording voor je leven, voor je wensen en je doel in het leven. 
 • Zouden keuzes maken los staan van angst en verlangen? Of maak je juist keuzes omdat je onderweg bent en ergens naar toe wil, op weg naar het onbekende wat toch ook altijd wel wat spannend is. 
 • De meeste keuzes die ik maak vind ik spannend maar ik kies ervoor om mijn angst niet mijn keuze te laten beïnvloeden. 
 • Voor mij geldt dat ik keuzes maak uit verlangen, uit een drive naar beter, uit zorg voor en aan mijzelf en anderen, om completer te worden. 
 • Alles in het leven is een keuze en hoe je die maakt is aan een ieder zelf, belangrijk is denk ik dat je verantwoordelijkheid neemt voor die keuze zodat je daar eigenaar van wordt en de keuze eventueel kan beïnvloeden. het maakt dan niet uit of je de keuze maakt uit angst of verlangen.